Kerk & religieemeritaat
Ds. W. J. Karels neemt afscheid van gg Hardinxveld-Giessendam

Ds. W. J. Karels heeft woensdagavond afscheid genomen van de gereformeerde gemeente te Hardinxveld-Giessendam. Hij gaat per 1 mei met emeritaat.

Van onze correspondent
beeld RD
beeld RD

De predikant sprak over Deuteronomium 30:19. Het thema ”Mozes’ getuigenis bij zijn afscheid” werkt hij uit in drie punten: de kracht, en de inhoud van dit getuigenis en de raad bij dit getuigenis.

De predikant werd toegesproken door ds. A. T. Huijser namens de classis Dordrecht, de particuliere synode en de zustergemeente Sliedrecht die ontstaan is uit de gemeente te Hardinxveld-Giessendam; door ds. A. 
Schreuder namens het curatorium en de vrienden; door burgemeester D. A. Heijkoop; door ouderling H. T. Visser namens de plaatselijke kerken; en door ouderling C. van der Hoek namens kerkenraad en gemeente. Op zijn verzoek zongen de aanwezigen het predikantsechtpaar Psalm 71:12 en 13 toe. Ds. Karels blijft in Hardinxveld-Giessendam wonen.

Ds. Karels herdacht in 2021 dat hij 25 jaar predikant was. Ds. Karels heeft heel die tijd in Hardinxveld-Giessendam gestaan.

18183931.JPG
Het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente te Hardinxveld-Giessendam wordt gerenoveerd. De renovatie start 21 april 2022. De renovatie was de aanleiding om de afscheidsdienst van ds. W. J. Karels te vervroegen naar 20 april. Op het parkeerterrein bij de kerk is een tent geplaatst voor de opslag van kerkbanken. beeld J. van Ledden

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer