Kerk & religie
Predikantsopleiding GG krijgt twee nieuwe studenten

Het curatorium van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GG) heeft tijdens de jaarlijkse vergaderdagen twee studenten toegelaten tot de predikantsopleiding.

Redactie kerk
Bij de ingang van het gebouw van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten aan de Boezemsingel in Rotterdam. beeld RD, Henk Visscher
Bij de ingang van het gebouw van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten aan de Boezemsingel in Rotterdam. beeld RD, Henk Visscher

Dat meldde het curatorium woensdagmiddag, nadat de zitting werd besloten.

Dinsdag werd W. de Jong (37) uit Kootwijkerbroek toegelaten tot de opleiding. De Jong is werkzaam als accountant. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Het gezin is kerkelijk verbonden aan de gg te Kootwijkerbroek, waar De Jong dient als diaken.

Woensdag nam het curatorium J. Kroon (38) uit Doornspijk aan. Hij is verkoopleider in de automobielbranche. Kroon is getrouwd en heeft drie kinderen. Het gezin is kerkelijk verbonden aan de gg te Nunspeet, waar Kroon dient als ouderling.

Het curatorium hield dinsdag en woensdag de jaarlijkse vergaderingen om personen te horen die een attest kregen van hun kerkenraad voor toelating aan de predikantsopleiding. De Theologische School telt momenteel elf studenten.

De studenten J. Beens, L. van der Kuijl en P. J. de Raaf volgden dit jaar het vierde en laatste leerjaar. Zij leggen in juni hun examens af. Bij goed gevolg worden zij daarna beroepbaar gesteld binnen de GG.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer