Kerk & religie
Megakerk Rick Warren VS bevestigt vrouwelijke predikanten

De Saddleback Church in Lake Forest, de Amerikaanse megakerk waartoe Rick Warren behoort, heeft sinds eind vorige week drie vrouwelijke predikanten.

Saddleback Church. beeld Wikimedia
Saddleback Church. beeld Wikimedia

Daarmee gaat de gemeente in tegen het standpunt van de Zuidelijke Baptisten, de denominatie waarbij ze is aangesloten.

De gemeente noemt de bevestiging van het drietal „historisch.” Het is voor het eerst dat in Saddleback Church vrouwen dienen als predikant. De megakerk in Lake Forest (Californië) telt meer dan 20.000 leden en is daarmee een van de grootste in de VS.

De bevestiging van de drie vrouwen heeft geleid tot kritiek binnen het kerkverband van de Zuidelijke Baptisten. Dat wijst het dienen van vrouwen in het ambt af. Binnen de denominatie is daarover een fel debat. Gemeenten die vrouwelijke ambtsdragers kozen, scheidden zich in het verleden af.

Owen Strachan, hoogleraar aan Grace Bible Theological Seminary, noemt het besluit van de Saddleback Church een „on-Bijbelse ontwikkeling.” Hij roept leden van de kerk die tegen de bevestiging zijn op om Saddleback te verlaten. „Kerken die zich verzetten tegen het Woord van God, gedragen zich alsof ze God Zelf zijn.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer