Opinie
Welbeschouwd: Stemmen als niet stemmende

Ook dit jaar vallen de Tweede Kamerverkiezingen tussen biddag en Goede Vrijdag. Er staat veel op het spel en ik ben bezorgd.

Steef Post
„Iedere gebeurtenis, ook de verkiezingen van 2021, is een stukje gepland plaveisel van de door God ontworpen weg naar de wederkomst.” Foto: lijsttrekkersdebat vanuit de Melkweg in Amsterdam. beeld ANP, Bart Maat
„Iedere gebeurtenis, ook de verkiezingen van 2021, is een stukje gepland plaveisel van de door God ontworpen weg naar de wederkomst.” Foto: lijsttrekkersdebat vanuit de Melkweg in Amsterdam. beeld ANP, Bart Maat

Ik vrees het ideologisch fanatisme van de door D66 voorgestelde lhbti±discriminatierechercheurs. Ik moet er niet aan denken dat GroenLinks na de verkiezingen zijn punt gaat binnenhalen en de overheid verantwoordelijk wordt voor het waarborgen van kritisch denken op christelijke scholen. Wat gebeurt er op medisch-ethisch terrein als binnen de regering de matigende invloed van christelijke partijen wegvalt? Ik ben bang voor de onbarmhartige samenleving van populistisch rechts. Het is beklemmend om te bedenken hoeveel partijen aan de verkiezingen meedoen die Gods heilzame geboden niet slechts negeren, maar doelbewust aanvallen. En dan nog dit: hoe standvastig zullen we als kerken en christenen zijn, als het erop aankomt? Schrijvendeweg probeer ik me de wereld voor te stellen waarin onze kleinkinderen volwassen worden. Ik huiver.

Tweede Kamerverkiezingen tussen biddag en Goede Vrijdag. Er staat niets op het spel en ik ben onbezorgd.

Goede Vrijdag is: het is volbracht. Sinds die dag aan het begin van de jaartelling heeft Jezus alle macht in hemel en op aarde. Hij rolt de boekrollen der geschiedenis open. Elke gebeurtenis, ook de verkiezingen van 2021, is een stukje gepland plaveisel van de door God ontworpen weg naar de wederkomst.

In de ochtend van Goede Vrijdag dacht satan eindelijk de overwinning binnen te halen. Drie uur ’s middags kwam de klap. Hij had niet alleen definitief verloren, maar alles wat hij had ondernomen, paste precies in het hemelse masterplan. Ongewild legde hij het laatste centrale puzzelstukje met daarop de afbeelding van het kruis. Dit Golgothapatroon herhaalt zich tot op de jongste dag. Het wereldnieuws lijkt verzadigd van duivelse aanvallen, maar het zal blijken dat satan niets meer is dan een nuttig werktuig in Gods hand.

Jezus komt eraan. Nu wordt de kerk beproefd om straks als een sierlijke bruid haar Bruidegom op te wachten. De toenemende duisternis op aarde zal God er geen seconde van weerhouden om het Licht in de harten van onze kleinkinderen te ontsteken. Als machtige Koning zal Hij Zijn kerk vol verzwakte en door wereldse denkpatronen geïnfecteerde gelovigen beschermen en versterken. Het gaat goed met de kerk. Het gaat goed met de wereld. We zullen ons verblijden en verheugen in Gods daden en in al Zijn schitterende eigenschappen.

Ik ga stemmen. Maar ik probeer op 17 maart 2021 de les van John Piper ter harte te nemen: Laat een christen stemmen als niet stemmende. Als Bijbelgetrouwe partijen winst boeken, zal ik blij zijn als niet blij zijnde. Als door de stemuitslag antichristelijke partijen meer invloed krijgen, zal ik treuren als niet treurende. De gedaante van deze wereld gaat voorbij (1 Korinthe 7:31).

Ik voel me betrokken bij de politiek. Ik leef mee met christenen die de politieke arena betreden. Maar ik verlang ernaar en verheug me erin om met het andere oog omhoog te kijken, vooruit te kijken. De wereld gaat voorbij. Eens zullen antichristelijke stemmen zwijgen. Het Lam zal hen overwinnen, want Het is een Heere der heren, en een Koning der koningen (Openbaring 17:14).

De auteur is mediator, coach en ondernemer.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer