Buitenland
Toeristen bestellen maanreis bij SpaceX

SpaceX is benaderd door twee mensen die volgend jaar rond de maan willen vliegen. Het duo heeft volgens het ruimtevaartbedrijf al een „forse aanbetaling” gedaan. Het zou de eerste keer zijn dat toeristen een dergelijke reis ondernemen.

ANP/RTR
Lancering van de Falcon 9 door SpaceX. beeld EPA
Lancering van de Falcon 9 door SpaceX. beeld EPA

De beoogde ruimtereizigers ondergaan naar verwachting later dit jaar fysieke tests. Het is nog onduidelijk wie de reizigers zijn en wat voor prijskaartje aan de reis hangt. SpaceX-baas Elon Musk wilde alleen kwijt dat de klanten „niet uit Hollywood komen” en elkaar kennen.

Volgens SpaceX moet de raket met de toeristen vertrekken vanaf het lanceerplatform bij Cape Canaveral dat ook werd gebruikt voor de Apollo-missies naar de maan. De ambities van het ruimtevaartbedrijf gaan overigens verder dan de maan. SpaceX noemt het vervoer van mensen naar Mars in een verklaring het ‘ultieme doel’.

SpaceX is een commercieel ruimtevaartbedrijf. De organisatie brengt tegen betaling satellieten in een baan rond de aarde. Daarnaast brengt het bedrijf voorraden naar het internationale ruimtestation ISS.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer