Buitenland
Duitse CDU kiest waarschijnlijk in december pas nieuwe leider

De Duitse partij CDU kiest waarschijnlijk niet voor december een opvolger voor partijleider Annegret Kramp-Karrenbauer en daarmee mogelijk ook voor bondskanselier Angela Merkel. Dat zou gebeuren tijdens een speciale partijvergadering eind april maar die schuift steeds verder op door de coronacrisis.

Annegret Kramp-Karrenbauer. beeld EPA
Annegret Kramp-Karrenbauer. beeld EPA

In december staat een reguliere partijbijeenkomst op het programma. Kramp-Karrenbauer houdt er nu rekening mee dat de verkiezing in die vergadering zal plaatsvinden. Als de speciale bijeenkomst over de zomer wordt getild, kan net zo goed worden gewacht tot het reguliere overleg, is haar redenering.

Kramp-Karrenbauer werd eind 2018 tot partijleider gekozen. Ze kondigde in februari onverwachts haar vertrek aan naar aanleiding van een affaire rond de verkiezing van een minister-president in de deelstaat Thüringen.

Als belangrijkste kandidaten om haar op te volgen gelden premier Armin Laschet van deelstaat Noordrijn-Westfalen, oud-minister van Milieu Norbert Röttgen en Friedrich Merz, de voormalige fractievoorzitter in de Bondsdag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer