Buitenland
President Biden na week uitstel aangekomen in Duitsland

De Amerikaanse president Joe Biden is een week later dan aanvankelijk gepland aangekomen in Duitsland. Hij moest zijn bezoek vorige week uitstellen vanwege de orkaan Milton, die over Florida trok.

Biden spreekt in Duitsland vrijdag met de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en de bondskanselier Olaf Scholz. Ook de Britse premier Keir Starmer en de Franse president Emmanuel Macron sluiten aan. De wereldleiders zullen het met name hebben over de oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten.

De Amerikaanse president zou eigenlijk op een meerdaags staatsbezoek gaan, maar de reis duurt nu ongeveer 24 uur. Ook de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zou vorige week in Berlijn aanschuiven bij het overleg om te vertellen over zijn plan om de oorlog met Rusland te beëindigen, maar voor zover bekend is hij dit keer niet aanwezig.

Volgens Amerikaanse diplomaten wilde Biden voordat hij plaatsmaakt voor een nieuwe president graag alsnog naar Duitsland om de band met de bondgenoten aan te halen. Ook zou het een bedankje zijn aan Scholz voor zijn hulp bij het tot stand brengen van een gevangenenruil met Rusland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer