Binnenland
Christelijk Noodhulpcluster start actie voor Nepal

ZEIST. De samenwerkende christelijke hulporganisaties Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA hebben maandag hun rekeningnummers geopend voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Deze week vertrekt er een onderzoeksteam van het Christelijk Noodhulpcluster naar het rampgebied.

Redactie buitenland
beeld EPA
beeld EPA

Het team zal samen met lokale partnerorganisaties inventariseren hoe het beste noodhulp kan worden verleend. Het cluster wil zich graag richten op moeilijk bereikbare gebieden buiten de hoofdstad Kathmandu.

Een noodhulpcoördinator van het cluster uit het veld verwacht dat sommige dorpen minstens een week onbereikbaar zullen zijn. „Vanwege het landschap en de vele bergweggetjes zullen veel hulpgoederen door de lucht vervoerd moeten worden. Dat brengt hoge kosten met zich mee.”

Het Christelijk Noodhulpcluster vraagt zijn achterban in een verklaring om gebed en ondersteuning voor de actie.

Gisteren kwam onder het motto ”Nederland helpt Nepal” ook een landelijke inzamelingsactie op gang. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben hiervoor Giro 555 geopend. De actie van SHO is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp en wederopbouw. „Er is dringend behoefte aan voedsel, veilig drinkwater, onderdak en medische zorg”, aldus SHO.

Voor de landelijke actie zijn vandaag spotjes opgenomen door de Nederlandse Publieke Omroep. Giro 555 en de omroepen bespreken verder met elkaar in hoeverre radio en televisie deze nationale actie voor Nepal verder kunnen ondersteunen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer