Koninklijk Huis
Prinses Beatrix opent Prinz Claus-Promenade

HITZACKER (ANP). Prinses Beatrix heeft vrijdagmiddag in het Duitse Hitzacker met de onthulling van een plaquette de Prinz Claus-Promenade geopend en ingewijd. De promenade is vernoemd naar haar in 2002 overleden echtgenoot prins Claus die in Hitzacker is geboren. „Een belangrijke zoon van onze stad”, aldus gemeentesecretaris Jürgen Meyer in een korte toespraak bij de opening.

Volgens Meyer had prins Claus, die zaterdag 88 jaar zou zijn geworden, „een affiniteit met water” en daarom was het ook gepast de promenade zijn naam te geven. De wandelweg maakt deel uit van het hoogwaterbeveiligingsbouwwerk dat Hitzacker moet beschermen tegen de rivieren Elbe en Jeetzel, waaraan het 5000 inwoners tellende stadje is gelegen. In 2008 zijn daartoe een afwateringssluis, pompinstallatie en muur aangelegd. Beatrix maakte na de opening een korte wandeling over de promenade, waar ze uitleg kreeg over de beschermingsmaatregelen.

Voor het bezoek van prinses Beatrix bestond veel belangstelling. Het was haar derde officiële bezoek aan Hitzacker, dat ze met haar gezin privé vele malen vaker heeft bezocht. In oktober 1965 bezocht zij het dorp samen met Claus ter gelegenheid van hun verloving eerder dat jaar en in 2005 onthulde Beatrix een borstbeeld van de prins. Willem-Alexander was in 2008 in Hitzacker aanwezig bij een seminar over de bescherming tegen hoogwater.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer