Binnenland
„Niet bekend wie op de filmbeelden staan”

DEN HAAG (ANP). Het is niet bekend welke meisjes en vrouwen precies staan op de filmopnamen die een jeugdtrainer heimelijk heeft gemaakt in de dameskleedkamer van hockeyclub HGC. Dat heeft verenigingsmanager Rudolph van Dusseldorp donderdag gezegd.

De 45-jarige trainer uit Wassenaar filmde jarenlang meisjes en vrouwen terwijl ze zich aan het verkleden waren. Dat waren niet alleen leden van HGC, maar ook van bezoekende clubs.

De voorzitter van de Haagse hockeyvereniging HDM, Maarten Verhaar, liet donderdag weten dat er ook vrouwen en meisjes van zijn club zijn gefilmd. Hij kan zich voorstellen dat mensen willen weten of ze gefilmd zijn.

„De politie verricht echter geen verder onderzoek naar de identiteit van de vrouwen en meisjes die in beeld zijn. Deze afweging is onder meer vanuit privacyoverwegingen gemaakt, omdat identificatie van alle gefilmde personen zou betekenen dat nog meer personen de beelden zouden moeten bekijken. Daarnaast is identificatie niet nodig voor het strafrechtelijk onderzoek. De politie heeft vooralsnog geen aanwijzing dat de verdachte naast het heimelijk filmen nog andere strafbare feiten heeft gepleegd bij de betreffende vereniging.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer