Politiek
Kabinet sluit akkoord over zorg

DEN HAAG (ANP). De top van het kabinet, coalitiepartijen VVD en PvdA en de drie ‘bevriende’ oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP zijn het woensdagavond eens geworden over de plannen voor de zorg.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en staatssecretaris Martin van Rijn geven uitleg over het zorgakkoord. Foto ANP
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en staatssecretaris Martin van Rijn geven uitleg over het zorgakkoord. Foto ANP

Dat maakten minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn bekend na afloop van een beraad met onder anderen premier Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

Schippers gaf aan dat er helemaal geen impasse was geweest. Zij zei dat ze het „volste vertrouwen” heeft van alle vijf partijen en dat het voorstel om de zorgverzekeraars meer op kwaliteit en prijs te laten inkopen naar de Tweede Kamer gaat. De minister benadrukte dat alle partijen aan het overleg ook „zeer hechten aan keuzevrijheid voor de patiënt en efficiencyverhoging en kwaliteitsverbetering”.

Van Rijn verklaarde dat hij een akkoord heeft gesloten over de hervorming van de langdurige zorg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer