Cultuur & boeken
Heitzmann kan sterk verhaal neerzetten

Liefhebbers van de Amerikaanse schrijfster Kristen Heitzmann herinneren zich ongetwijfeld haar indrukwekkende roman ”Sleutelkind”, waarin het dochtertje van Jill en Morgan Spencer overlijdt aan leukemie.

Haar nieuwste boek ”Schuilplaats” is een vervolg hierop, met als een van de hoofdpersonen Morgan. Deze man is gebroken door het wegvallen van Jill. Hij blijft achter met zijn dochtertje Olivia en probeert zijn leven op de rit te krijgen op de ranch van zijn broer. Hij ontmoet Quinn, een humoristische jonge vrouw die inboedels opkoopt en via internet verkoopt.

Welk afschuwelijk verleden verdrijft Quinn uit het leven van Morgan? En is Morgan in staat om te rouwen over Jill, en zo ruimte in zijn hart te creëren voor Quinn?

Heitzmann heeft de gave om een sterk verhaal neer te zetten dat de lezers blijft boeien. Romantiek wordt verdreven door inbraak en moord, onverwerkt verleden staat vaak een relatie in de weg. Zo ook in ”Schuilplaats”. De schrijfster laat zien hoe noodzakelijk een rouwperiode na het overlijden van een geliefde is om je levensweg te kunnen vervolgen.

Het spanningsveld van lichamelijke aantrekkingskracht tussen de twee hoofdpersonen is behoorlijk aanwezig in dit verhaal, waarbij het overhaaste huwelijk het realiteitsgehalte van het verhaal niet bepaald bevordert. Toch is de schrijfstijl pakkend en voert de schrijfster je mee.

De evenwichtige combinatie van spanning, romantiek en emoties is een van de krachtige kenmerken van Kristen Heitzmann.


Boekgegevens

”Schuilplaats”, Kristen Heitzmann; uitg. Barnabas Heerenveen, 2013; ISBN 978 90 8520 2493; 443 blz.; € 22,50.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer