Koninklijk Huis
Zweedse prinses Madeleine getrouwd met Amerikaan Chris O’Neill (fotoserie)

STOCKHOLM (ANP/DPA). De Zweedse prinses Madeleine en de Amerikaanse bankier Chris O’Neill zijn zaterdagmiddag in Stockholm getrouwd. In de slotkerk van het Koninklijk Paleis in de Zweedse hoofdstad gaven de twee elkaar het jawoord. Beiden waren tot tranen geroerd tijdens de ceremonie.

Prinses Madeleine en Chris O'Neill. Beeld EPA
Prinses Madeleine en Chris O'Neill. Beeld EPA

De 30-jarige Madeleine is de jongste dochter van koning Karel XVI Gustaaf en koningin Silvia en de vierde in de lijn van troonopvolging. Onder de 400 gasten waren niet alleen de Zweedse koninklijke familie, maar ook de kroonprinsen Frederik en Haakon van Denemarken en Noorwegen. Prinses Charlene van Monaco was aanwezig, zonder haar man Prins Albert. Er was geen afvaardiging van het Nederlandse koningshuis aanwezig.

De bruid droeg een witte bruidsjurk met veel kant en een 4 meter lange sleep. In haar in een knoop gebonden haren droeg ze een tiara. Roxxette-zangeres Marie Frederiksson zong voor het paar een voor de trouwerij geschreven lied. Daarna werd het paar tijdens een rijtocht in een open koets door het centrum van Stockholm door ruim 100.000 mensen toegejuicht.

Zaterdagavond eindigt het huwelijk met een besloten feest in het Drottningholmpaleis.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer