Buitenland
VS–gezant begint vredesoverleg Midden–Oosten

De nieuwe Amerikaanse gezant voor het Midden–Oosten, George Mitchell, begint dinsdag aan zijn reis door de regio. Mitchell wil het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven inblazen en praten over het verbeteren van de humanitaire situatie in de Palestijnse gebieden.

Mitchell wordt dinsdag in Egypte verwacht. Hij voert daar woensdag overleg met de Egyptische president Hosni Mubarak. Daarna reist hij naar Israël en naar de Westelijke Jordaanoever, waar de Fatahbeweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas de scepter zwaait.

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Mitchell mogelijk ook een bezoek aan de Gazastrook brengt. In het weekeinde reist Mitchel naar Jordanië en naar Saoedi–Arabië.

De Amerikaanse president Barack Obama benoemde Mitchell vorige week tot gezant voor het Midden–Oosten. Mitchell leidde in 2000 een commissie die in opdracht van de Amerikaanse regering een rapport schreef over de oorzaken van het Israëlisch–Palestijnse conflict.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer