Binnenland
Vragen over kosten urnen Wezep

De SGP-fractie in Wezep heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de kosten voor urnen op de begraafplaats.

Het college stelde op 23 december nieuwe beleidsregels vast voor het aantal asbussen per nis op de begraafplaats Bovenheigraaf in Wezep. Uit navraag van de SGP blijkt dat voor twee bussen slechts één keer het tarief hoeft te worden betaald.

Daarop besloot de SGP vragen te stellen. De fractie vindt dat er op deze manier rechtsongelijkheid ontstaat met mensen die kiezen voor een begrafenis.

Bij begraven moet een echtpaar dubbele grafrechten en onderhoudskosten betalen, vanaf het moment dat wordt gekozen voor een dubbel graf bij het overlijden van een van de twee.

De SGP-fractie wil van het college weten hoe B en W is gekomen tot de beleidswijziging over de urnen. Ook vraagt de partij of het college in de toekomst dit besluit ook wil laten gelden bij dubbel begraven.

De fractie vraagt zich bovendien af waarom het college de beleidswijziging niet heeft voorgelegd aan de gemeenteraad. Ze wil weten of dit alsnog gaat gebeuren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer