Buitenland
Lange reis voor Obama

Barack Obama; staat hij nu aan het begin of aan het eind van zijn reis. Krant en predikant verschillen wezenlijk van elkaar.

Morgen vieren we de geboortedag van dominee Martin Luther King, zegt de 13-jarige James Williams bij de afkondigingen in de Lincolnkerk in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Er is geen wijk in de Amerikaanse hoofdstad waar zoveel niet-blanke mensen bij elkaar wonen.

De gemeenteleden zijn zich bewust van de historische week die Washington meemaakt. Op de voorkant van de liturgie prijkt een foto van het echtpaar Obama.

Als een ervaren afkondiger vervolgt James: „Dinsdag inaugureert de 44e president van de Verenigde Staten van Amerika. Iemand van Afrikaanse afkomst ontvangt hiermee de hoogste eer. Ongeacht onze afkomst; daar kunnen we trots op zijn.

Ds. Harris gaat dit keer niet voor theologische diepgang. Hij laat lezen Johannes 1 vers 43 tot en met 51. Daar vraagt Nathánaël zich af of er uit Nazareth iets goeds valt te verwachten.

Ds. Harris ziet, gezien de toespraken van Obama, wel een lijn: Mozes, King, Obama, Jezus. Alhoewel, zegt Harris: „We staan nog maar aan het begin van een lange reis.

De belangrijkste krant hier, de Washington Post, kopt, onder een foto van Obama en Biden, op dezelfde zondagmorgen: ”Aan het eind van een lange reis.”

Obama trok, na zijn overwinning, per trein van Baltimore naar Washington. Daar eindigde vrijdag zijn reis naar Washington.

Maar toch; dominee Harris zou wel eens gelijk kunnen hebben: Obama’s tour eindigt dan wel in de hoofdstad; zijn regering begint, nu: morgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer