Buitenland
Belgische politiechef beschuldigt ex–minister van fraude

De Belgische politiechef Fernand Koekelberg beschuldigt ex–minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael van valsheid in geschrifte bij omstreden benoemingen bij de politie. Koekelberg heeft aangifte gedaan, meldden Vlaamse media vrijdag.

Dewael zou de betreffende benoemingsbesluiten hebben laten antedateren om ze rechtsgeldig te maken. De liberale politicus, die vorige week aftrad als minister en nu Kamervoorzitter is, ontkent met klem dat hem iets te verwijten valt.

De zaak draait om de bemoeming van twee politiesecretaresses, die een forse promotie maakten zonder dat ze over de vereiste diploma’s beschikten. Tegen Koekelberg loopt een tuchtonderzoek vanwege deze benoemingen, die inmiddels zijn teruggedraaid. Dewael suggereerde vrijdag voor de Vlaamse tv dat de politiechef nu de schuld op anderen probeert te schuiven.

Dewael liep de afgelopen maanden reputatieschade op door de affaire, die veel media–aandacht trok. Volgens Belgische kranten is dat de reden dat hij zijn ministerschap inruilde voor het Kamervoorzitterschap.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer