Binnenland
Familie: Drama Kenia verschrikkelijk

„Het is heel verschrikkelijk wat er is gebeurd. Wij hebben al moeite genoeg om alles wat er gebeurd is te verwerken.”

Binnenlandredactie
Die summiere reactie geeft een zus van een van de jonge vrouwen die deel uit maakte van een groep die vorige week donderdag in Kenia is belaagd door een groep overvallers. Daarbij werden onder meer vijf vrouwen verkracht. De vrouwen zijn in de leeftijd van 17 tot 25 jaar.

De zus, afkomstig uit Overijssel, wil het drama niet verder toelichten. „Door vragen van de media wordt het allemaal nog een tandje erger. We zijn de afgelopen dagen telkens gebeld.”

De moeder van een ander slachtoffer, eveneens uit Overijssel, noemt het drama in Kenia "verschrikkelijk". Ook zij wil geen verder commentaar geven en verwijst door naar Livingstone.

Een woordvoerster van Livingstone, de christelijke organisatie die de werkvakantie organiseerde, bevestigde maandagmiddag dat de Nederlandse groep bestond uit tien vrouwen en twee mannelijke leiders. Naast de Nederlanders waren ook enkele Kenianen slachtoffer.

De Keniaanse overvallers hebben volgens een woordvoerster van Livingstone ook geprobeerd lokale vrouwen te verkrachten. „Maar die werden uiteindelijk met rust gelaten omdat zij baby’s bij zich hadden.”

De Keniaanse politie heeft meteen dertig mensen op de zaak gezet. Inmiddels zouden al honderd mensen zijn verhoord.

De vrouwen zijn in Kenia in een ziekenhuis onderzocht en via Naïrobi zo snel mogelijk teruggevlogen naar Brussel, waar zij zaterdag zijn aangekomen. Daar werden zij opgewacht door familie en mensen van Livingstone. De vrouwen krijgen in Nederland nog medische en psychische zorg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer