Binnenland
Vier Nederlandse alpinisten verongelukt

COURMAYEUR – Vier Nederlandse alpinisten, een vader en zijn drie kinderen, zijn donderdag om het leven gekomen op het massief van de Mont Blanc in Italië. Dat heeft de ANWB gezegd.

Redactie digitale media
COURMAYEUR - Vier Nederlandse alpinisten zijn donderdag om het leven gekomen op het massief van de Mont Blanc in Italië. Foto EPA
COURMAYEUR - Vier Nederlandse alpinisten zijn donderdag om het leven gekomen op het massief van de Mont Blanc in Italië. Foto EPA
De vader was 57 jaar oud, de kinderen zijn twee meisjes (1985 en 1991) en een jongen (1988). Een vrijwilliger van de ANWB in de regio gaat zo snel mogelijk de moeder opzoeken. Zij is voor zover bekend niet gewond en „aanspreekbaar”.

De vader was huisarts in Almere. Een medewerker van de huisartsenpost in Almere heeft dat bevestigd.De gemeente Almere wil het bericht nog niet bevestigen en zegt de juistheid ervan nog te controleren.

De lichamen van de verongelukten zijn inmiddels geborgen. De lichamen worden overgebracht naar het mortuarium van Courmayeur in de Italiaanse regio Aostadal, aldus de Italiaanse kwaliteitskrant La Repubblica.

Ze verongelukten bij de afdaling van de 3819 meter hoge Mont Dolent. De Mont Dolent ligt op het drielandenpunt van Italië, Frankrijk en Zwitserland. De Italiaanse politie is nog bezig met reddingswerkzaamheden.

Een Franse wandelaar was ooggetuige van het ongeluk. Hij zei dat de met een koord aan elkaar verbonden groep alpinisten weggleed en vervolgens de diepte instortte.

Vorige week nog stortten drie Franse bergbeklimmers van deze bergwand omlaag. De drie aan elkaar verbonden alpinisten overleefden hun val, maar raakten zwaar gewond.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer