Buitenland
Londense forens wordt tikje nerveus

Forensen in Londen lijken vrijdag, een dag na de tweede serie aanslagen, toch wat van slag. Na de eerste aanslagen, op 7 juli, reageerde de Londenaar vooral nuchter en kalm. Dit keer is dat anders. Nieuws over de man die vrijdag werd doodgeschoten in een metrostation, helpt ook niet bijster veel om de gemoederen te bedaren.

ANP/AFP

„Ja, ik ben bang", aldus de 24–jarige Ehelena Osaki. „Normaal neem ik de metro naar mijn werk, maar nu stap ik liever op de bus. Dat vind ik ook niet fijn, maar ik moet toch naar mijn werk, niet? Ik ben te jong om te sterven".

David Roberts (29), die de fiets heeft genomen naar zijn werk, noemt twee incidenten in zo korte tijd zorgwekkend. „Ik ga de metro niet in met mijn twee kinderen. Dat lijkt me niet veilig". Ook de 26–jarige Matthew Kube mijdt de ’tube’ sinds donderdag. „Ik ben wel een beetje bang. Het is vandaag voor het eerst dat ik bang ben". Luna Martello neemt wel de dubbeldekkerbus, maar blijft bij de chauffeur staan, ook als er genoeg zitplaatsen zijn.

„We moeten verder, we moeten aan het werk blijven", reageert Christopher Carmona (37). Sergio Zini (51): „Na de eerste aanslagen dacht ik dat we het wel hadden gehad. En nu is het toch gebeurd". Dat is ook de reactie van een 55–jarige juwelier. „Na de eerste keer was ik niet bang, maar vanmorgen zat ik in de trein en ik keek steeds om me heen. Dit zal altijd blijven. Er zijn geen oplossingen. De enige oplossing is een land zonder religie".

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer