Buitenland
Politie schiet man dood bij metro

De politie heeft vrijdag op het Londense metrostation Stockwell een verdachte doodgeschoten.

AP
Infografiek schietpartij bij metrostation Stockwell in Londen. ANP
Infografiek schietpartij bij metrostation Stockwell in Londen. ANP

De man werd door een getuige omschreven als een Zuid-Aziaat. Het Britse persbureau PA meldde dat het station, in het zuiden van Londen, is ontruimd.

Andere getuigen zeiden dat de man achternagezeten door de politie een trein inrende, struikelde en werd neergeschoten. „We zaten in de metro en toen hoorden we ineens iemand zeggen: „Stap uit, stap uit””, zei een passagier.

De Abu Hafs al Masri Brigades eisten vrijdag op een website de verantwoordelijkheid op voor de nieuwe aanslagen op het Londense openbaar vervoer. De aan Al-Qaida gelieerde groep eiste eerder ook de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen van 7 juli. De authenticiteit van geen van beide claims is na te gaan, maar de directeur van het Centrum voor Defensieonderzoek van het Londense King’s College, Michael Clarke, sprak voor de Britse radio het vermoeden uit dat de aanslagen van donderdag, waarbij niemand gewond raakte, na-aperij waren. Hij noemde de aanslagen „zeer amateuristisch” en zei niet te geloven dat „het netwerk” dat de aanslagen van 7 juli pleegde erachter zit. De aanslagen van 7 juli, die evenals die van donderdag drie metrotreinen en een bus tot doelwit hadden, kostten het leven aan 56 mensen, onder wie de vier daders.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer