ConsumentRecept

Gevulde puntpaprika met gehakt en couscous

Altijd lekker, deze gevulde paprika’s. Ze horen wat mij betreft bij de zomer, maar omdat puntpaprika’s deze week in een voordelige zak te koop waren, maakte ik ze nog maar een keer.

28 October 2024 07:22
beeld RD
beeld RD

Ze zijn tot ongeveer december verkrijgbaar, Nederlandse puntpaprika’s, las ik deze week. Echt duurzaam zullen ze niet zijn, zeker niet als de buitentemperatuur steeds lager wordt, want paprika’s houden nu eenmaal van warmte. Lekker zijn ze wel.

Deze gevulde paprika’s staan hier ergens in de top vijf van favoriete gezinsrecepten. Met een kleine aanpassing voor de kinderen: een deel van hen eet de paprika liever rauw. Geen probleem, wat mij betreft, al levert het extra werk op. Het handige van dit recept is namelijk juist dat er geen pannen aan te pas komen, afgezien van die voor de couscous. Voor de kindervariant bak ik ui en gehakt in een koekenpan, zodat het de rauwe paprikahelften in kan. Het is niet anders. Als de borden maar leeg gaan. Dat denk ik zeker nadat in het nieuws was dat tieners bewezen ongezonder eten dan vorige generaties. Dit komt weliswaar vooral doordat driekwart van de pubers meer dan drie grote snacks per week eet, aldus het CBS, en dat gaan deze paprika’s helaas niet oplossen. Maar een tienerlijf is vast beter af met een –zeg– frikandelbroodje én paprika dan met alleen zo’n snack.

Meer over
Recept
RDMagazine

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer