Buitenland
Astronaut blijft in ziekenhuis na terugkeer op aarde

Eén van de vier astronauten die vrijdag naar de aarde terugkeerde, is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen, meldt CNN. Om redenen van privacy heeft de ruimtevaartorganisaties van de Verenigde Staten (NASA) geen verdere gegevens verstrekt. Volgens NASA verkeert de astronaut in stabiele toestand en is de opname bedoeld als voorzorgsmaatregel.

ANP

De NASA-astronauten Matthew Dominick, Michael Barratt, Jeanette Epps en de Russische kosmonaut Alexander Grebenkin werden overgebracht naar een ziekenhuis in Florida na hun landing aan boord van een capsule van SpaceX. Na een medische controle vertrokken de overige drie naar het Johnson Space Center in Houston in de staat Texas, aldus de Amerikaanse nieuwszender.

De vierkoppige bemanning heeft bijna acht maanden aan boord van het ruimtestation ISS doorgebracht. Hun terugkeer naar de aarde werd vertraagd door technische problemen met het ruimteschip Starliner. Tijdens hun missie hebben de vier 3760 rondjes rond de aarde gedraaid en ongeveer 160 miljoen kilometer afgelegd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer