Economie
Apple-investeringen zijn welkom in China, zegt ministerie

Apple is „welkom” om zijn aanwezigheid op de Chinese markt verder uit te breiden, om relaties met Chinese partners verder aan te halen en om samen met die partners te ontwikkelen. Dat schrijft het Chinese ministerie van Handel in een verklaring. Aanleiding daarvoor is het bezoek van Apple-topman Tim Cook aan Beijing.

ANP

China probeert de banden met buitenlandse bedrijven aan te halen om de verslechterende economie te stimuleren. Doordat Apple veel leveranciers in China heeft, is het bedrijf goed voor miljoenen banen in het land en speelt het een belangrijke rol in economisch herstel.

Cook is voor de tweede keer dit jaar naar China afgereisd om het te hebben over investeringen in het land. Tot nu toe heeft hij al ontmoetingen gehad met minister Jin Zhuanglong van Industrie en Informatietechnologie en minister Wang Wentao van Handel.

Als het aan het Chinese ministerie van Handel ligt moet Apple een brug tussen de Verenigde Staten en China zien te slaan. Apple zou de communicatie tussen de twee landen kunnen bevorderen, zodat de intensiteit van de handelsoorlog waar China en de Verenigde Staten in verwikkeld zijn, afneemt.

De Chinese overheid kijkt daarbij ook naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Presidentskandidaat Donald Trump heeft namelijk gezegd dat hij de importheffingen op goederen uit China wil verhogen tot 60 procent, een stuk hoger dan de heffingen van 25 procent uit Trumps eerste termijn. Daarom hoopt China dat een nauwere band met Apple de relatie met de Verenigde Staten verbetert.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer