Buitenland
Democraten: speciale aanklager moet schoonzoon Trump onderzoeken

Democratische congresleden in de Verenigde Staten willen dat een speciale aanklager onderzoekt of Jared Kushner, schoonzoon van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, fungeerde als ongeregistreerde buitenlandse agent voor Saoedi-Arabië.

ANP

Het gaat om senator Ron Wyden en lid van het Huis van Afgevaardigden Jamie Raskin. In een brief beschrijven ze dat Kushner herhaaldelijk contacten tussen de VS en Saoedi-Arabië aangaande Israël met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft besproken, nadat hij als topadviseur voor het Midden-Oosten de regering Trump al had verlaten.

„Dit is zeer verontrustend, omdat de heer Kushner de Amerikaanse buitenlandse politiek lijkt te beïnvloeden door als politiek consultant op te treden voor de Saoedische regering en ondertussen ook hun geld accepteert”, schrijven ze. Omdat Kushner nauw verbonden is aan Trump, is een speciale aanklager volgens de twee congresleden gerechtvaardigd.

Kushner zou in 2021, na het eind van de regering Trump, een fonds hebben opgericht genaamd Affinity Partners. Daarin zouden de Saoedi’s twee miljard dollar (ongeveer 1,84 miljard euro) hebben geïnvesteerd.

Kushner heeft de aantijgingen van de hand gewezen en de brief een „domme politieke stunt” genoemd: „Er is geen belangenverstrengeling.”

Het ministerie van Justitie zei de brief te hebben ontvangen, maar onthield zich van commentaar. Ook de Saoedische ambassade gaf geen reactie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer