Binnenland
Vredesprijs voor Nederlandse krijgsmacht

De Nederlandse krijgsmacht krijgt dit jaar de Carnegie Wateler Vredesprijs, die sinds 1931 wordt uitgereikt. Volgens de jury ontvangen de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Landmacht en de Marechaussee de prijs „voor hun inzet in meer dan tachtig vredesmissies wereldwijd”.

ANP

De jury zegt dat de Nederlandse krijgsmacht „zowel militaire als humanitaire inspanningen combineert”. „Met deze prijs willen wij alle Nederlandse militairen danken, die dagelijks hun eigen grenzen verleggen om de grenzen van anderen te beschermen. De leden van de Nederlandse krijgsmacht zetten hun eigen levens in om wereldwijd democratie en vrede te behouden of op te bouwen.”

De prijs wordt op 26 november uitgereikt in het Vredespaleis in Den Haag aan Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim.

De Carnegie Wateler Vredesprijs wordt elke twee jaar uitgereikt in het Vredespaleis. Eerdere winnaars zijn onder meer politica en VN-diplomaat Sigrid Kaag, VRT-journalist Rudi Vranckx en hulporganisaties UNICEF, Artsen zonder Grenzen en War Child. De organiserende Carnegie Stichting is beheerder van het Vredespaleis.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer