Buitenland
Zuid-Korea: al 3000 Noord-Koreaanse militairen naar Rusland

Noord-Korea heeft tot dusver ongeveer 3000 militairen naar Rusland gestuurd, schat de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst. Die verwacht dat tegen december zo’n 10.000 Noord-Koreaanse manschappen worden ingezet om Rusland te ondersteunen in de oorlog tegen Oekraïne.

ANP

Inlichtingendienst NIS deelde de informatie achter gesloten deuren met parlementariërs, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Dat schreef eerder dat Zuid-Korea overweegt zelf een team met inlichtingenexperts naar Oekraïne te sturen. Dat kan dan bijvoorbeeld deelnemen aan het verhoor van Noord-Koreaanse krijgsgevangenen en in de gaten houden hoe de Noord-Koreanen opereren op het slagveld.

Het democratisch bestuurde Zuid-Korea en de geïsoleerde dictatuur Noord-Korea vochten vorige eeuw een oorlog uit die eindigde in een wapenstilstand. De landen sloten nooit officieel vrede en de relatie bleef daarna zeer slecht. Noord-Korea en buurland Rusland hebben de banden juist verder aangehaald sinds het begin van de invasie van Oekraïne.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer