Binnenland
Eerste asielzoekers in nachtnoodopvang Ugchelen

De nachtnoodopvang voor asielzoekers in Ugchelen is in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst gebruikt. Een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn, waaronder Ugchelen valt, heeft berichtgeving hierover van Omroep Gelderland bevestigd. Tegen de opvang was weerstand. Bij de locatie vond twee weken terug een explosie plaats.

ANP

Volgens de zegsvrouw arriveerde dinsdag rond 23.30 uur een bus met asielzoekers. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bevestigde dat er ongeveer vijftig mensen de nacht hebben doorgebracht.

Woensdag gaan ze naar verwachting rond 09.30 uur weer terug naar Ter Apel, zoals de bedoeling ook is, aangezien het enkel gaat om een opvang voor de nacht. Of de locatie in Ugchelen komende nacht ook wordt gebruikt, is nog onbekend. „Dat wordt per dag bekeken”, zei de woordvoerder van het COA. Hij verwacht dat er woensdagavond meer duidelijkheid zal zijn.

De aankomst verliep volgens de COA-zegsman rustig. Er waren een paar buurtbewoners. „Ze zijn aangekomen en rustig naar binnen gegaan”, zei hij, verwijzend naar de asielzoekers. Ook de nacht verliep volgens hem rustig.

De nachtnoodopvang wordt ingezet als er geen plek meer is in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De opvang in Ugchelen zit naast een lagere school. In de buurt was er weerstand tegen. Zo waren er spandoeken met bezwaren opgehangen. Door de explosie twee weken geleden raakte de ingang beschadigd. De opening van de noodopvanglocatie moest een dag worden uitgesteld. Uiteindelijk was de opvang zo’n anderhalve week geleden klaar voor gebruik, maar tot dinsdag werd er nog niemand opgevangen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer