Buitenland
Trump klaagt bij toezichthouder over Britse Labourpartij

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft een klacht ingediend over de Britse Labourpartij. Die krijgt het verwijt de campagne te steunen van rivaal Kamala Harris, berichten Britse en Amerikaanse media. Trump ziet dat als verkiezingsinmenging, maar volgens de Britse premier Keir Starmer is het nog steeds mogelijk een normale relatie te hebben met de Republikein.

ANP

In de klacht bij de Amerikaanse landelijke kiescommissie (FEC) wordt gewezen op een bericht van een Labourbestuurder op sociale media. Ze schrijft dat bijna honderd (ex-)medewerkers van de partij afreizen naar swing states in de VS, kennelijk om de campagne van Harris te steunen. Ook wordt gewezen op berichten over contacten tussen politieke strategen die zijn gelinkt aan de centrumlinkse Labourpartij en de campagne van de Democrate Harris. „Schaamteloze buitenlandse inmenging”, staat volgens nieuwssite Axios in de klacht.

Premier Starmer zei volgens de Britse krant The Guardian dat het niet ongebruikelijk is dat Labourleden in verkiezingstijd naar de VS gaan. „Ze doen het als vrijwilligers en ze verblijven volgens mij bij andere vrijwilligers”, zei hij tegen journalisten. De Labourleider zei niet te vrezen dat zijn relatie met Trump verzuurt als de oud-president de verkiezingen wint. Hij blikte terug op een diner met Trump in New York en vertelde dat hij toen heeft geïnvesteerd in een goede relatie met de Republikein.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer