Buitenland
Biden: sluit Trump ‘politiek’ op

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag gezegd dat Republikein Donald Trump een bedreiging vormt voor de democratie en „politiek” moet worden opgesloten. De Democraat was in New Hampshire om campagne te voeren voor de presidentskandidaat van zijn partij, Kamala Harris.

ANP

„We moeten hem opsluiten”, zei Biden onder luid gejuich en applaus. Om daar snel aan toe te voegen: „Politiek opsluiten. Hem buitensluiten. Dat is wat we moeten doen.” Biden stelde dat Trump bewees dat hij de Amerikaanse grondwet niet respecteert toen hij op 6 januari 2021 zijn supporters aanzette tot de bestorming van parlementsgebouwen in hoofdstad Washington. „Onze democratie staat op het spel”, aldus Biden.

Toen Trump in 2016 campagne voerde voor het presidentschap, riepen menigtes bij zijn verkiezingsbijeenkomsten herhaaldelijk „Sluit haar op!”, verwijzend naar de toenmalige Democratische kandidaat Hillary Clinton. Trump deed niets om een einde te maken aan het scanderen van die leus.

Dit jaar scandeert juist Harris’ publiek soms „sluit hem op!” Trump is immers veroordeeld voor het verdoezelen van zwijggeld dat aan een pornoster is betaald. Hij wordt ook beschuldigd van het illegaal proberen om zijn verkiezingsverlies van 2020 ongedaan te maken. Harris tolereert de leus echter niet en roept de menigten op om de voormalige president in het stemlokaal te verslaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer