Buitenland
NYT: Bill Gates doneert 50 miljoen dollar aan pro-Harris-groep

Microsoft-oprichter Bill Gates, een van de rijkste mensen ter wereld, heeft in besloten kring gezegd dat hij onlangs ongeveer 50 miljoen dollar (46,3 miljoen euro) heeft gedoneerd aan een non-profitorganisatie die de presidentiële campagne van de Democraat Kamala Harris steunt. Dat meldt The New York Times (NYT) op basis van bronnen uit Gates’ directe omgeving.

ANP

In een reactie liet Gates de NYT weten: „Ik steun kandidaten die zich inzetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg, het verminderen van armoede en het bestrijden van klimaatverandering in de VS en de rest van de wereld.” En: „Ik heb een lange geschiedenis van samenwerking met leiders uit het hele politieke spectrum, maar deze verkiezing is anders, want ze heeft een ongekende betekenis voor Amerikanen en de kwetsbaarste mensen ter wereld.”

Tegenover vrienden en kennissen zou Gates zijn bezorgdheid hebben geuit over een tweede presidentschap van de Republikein Donald Trump. Hij zou vooral bezuinigingen op gezinsplanning en wereldwijde gezondheidsprogramma’s vrezen als Trump wordt gekozen.

Gates heeft zijn miljoenen gedoneerd aan Future Forward USA Action, een organisatie die de namen van haar donoren niet bekend hoeft te maken. Volgens de NYT zou ook de miljardair Mike Bloomberg, oud-burgemeester van New York, een grote donatie overwegen aan dezelfde pro-Harris-groep.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer