PolitiekLandbouw
Kamer wil behoud CO2-reductie in nieuwe landbouwplannen

Landbouwminister Wiersma moet in haar nieuwe plannen voor het landelijk gebied dezelfde vermindering van CO2-uitstoot als uitgangspunt nemen als haar voorganger deed in de aanpak die het huidige kabinet inmiddels heeft gestaakt.

Redactie politiek
Landbouwminister Femke Wiersma en staatssecretaris Jean Rummenie. beeld ANP, Robin Utrecht
Landbouwminister Femke Wiersma en staatssecretaris Jean Rummenie. beeld ANP, Robin Utrecht

Dat vindt de Tweede Kamer. Een ruime meerderheid, waaronder coalitiepartijen NSC en VVD, stemde dinsdag voor een motie van D66 hierover. Wiersma had de motie vorige week ontraden.

Vorige maand werd bekend dat het kabinet stopt met het onder het vorige kabinet opgetuigde Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG), waarmee onder meer de stikstof- en klimaatopgaven geïntegreerd moesten worden aangepakt. Wiersma heeft gezegd in december met een alternatieve aanpak te komen. Die zal volgens haar bestaan uit „een mix van generieke en gebiedsspecifieke maatregelen”.

In de motie van D66-Kamerlid Podt wordt de regering ook gevraagd de plannen te laten toetsen door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), en de uitkomst hiervan gelijktijdig met de alternatieve gebiedsplannen naar de Kamer te sturen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer