Binnenland
49-jarige man opgepakt om koperdiefstal met 100.000 euro schade

Een 49-jarige man uit het Friese De Fryske Marren is aangehouden omdat hij wordt verdacht van meerdere koperdiefstallen, meldt de politie. Hij heeft mogelijk iets te maken met vijftien koperdiefstallen langs het spoor op verschillende plekken, waarbij de schade is opgelopen tot meer dan 100.000 euro. Het koper werd weggeknipt tussen juli en oktober van dit jaar in Noord- en Oost-Nederland.

ANP

Koperdiefstal veroorzaakt storingen en schade aan het spoor, wat weer gepaard gaat met veel kosten en overlast. ProRail deed aangifte van de diefstal en werkte samen met de politie om de man op te pakken. Ook is het volgens de politie „levensgevaarlijk” om koper uit het spoor te stelen, omdat er altijd een trein aan kan komen en de dief niet weet of er nog ergens spanning op staat.

Danou Veenhof, regiodirecteur van ProRail Noord-Oost, meldt dat deze verdachte voor „veel hinder” heeft gezorgd. „Niet alleen zijn treinen uitgevallen en hebben reizigers vertraging gehad, maar ook zorgde hij voor een hoop extra werk. Iedere keer als hij had toegeslagen, moest dat worden gerepareerd en dat is werk dat bovenop het reguliere werk komt.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer