Binnenland
Groningen gaf 3 ton uit aan uitgesteld evenement einde gaswinning

De voorbereiding van het uitgestelde evenement om stil te staan bij het definitieve einde van de gaswinning uit het Groningenveld heeft de provincie Groningen ongeveer 300.000 euro gekost. Het evenement is verschoven naar komend voorjaar en daarvoor moet een deel van deze kosten opnieuw worden gemaakt. Hoe groot dat deel is, is op dit moment niet te zeggen en hangt af van de verdere uitwerking, schrijft mijnbouwgedeputeerde Susan Top in antwoord op vragen van de BBB.

ANP

De provincie meldde in september dat het niet meer ging lukken om het evenement Vanuit Hier op 5 oktober te organiseren, bij Wetsinge in de gemeente Het Hogeland. Doordat de vergunning niet op tijd rondkwam was er onvoldoende tijd om de locatie goed in te richten, de kwaliteit te garanderen en inwoners zorgvuldig te informeren. „Het is ontzettend jammer, maar er staat een indrukwekkend en memorabel programma in de steigers en dat gaan we nu met nog meer voorbereidingstijd verder vormgeven”, liet Top destijds weten.

De totale kosten van ruim 1 miljoen euro zouden worden gedeeld door het Rijk en de provincie. Er wordt nog een nieuwe begroting opgesteld. De dekking is nog niet geregeld.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer