Economie
Londen erkent fout bij te hoge boetes Nederlandse transporteurs

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zijn een stap verder in hun poging om geld terug te krijgen voor te hoge boetes in Londen. De vervoersautoriteit van de Engelse hoofdstad heeft toegegeven dat uitgedeelde boetes voor het rijden in lage-emissiezones te hoog waren en wil de Nederlandse transporteurs tegemoetkomen. De vertegenwoordigende organisatie Transport in Nood wil daar echter niet zomaar genoegen mee nemen. De Engelse Hoge Raad moet uitkomst bieden.

ANP

Transport in Nood kwam eerder dit jaar in opstand tegen 7,5 miljoen euro aan boetes die Nederlandse chauffeurs volgens de organisatie onrechtmatig hadden gekregen. De belangenclub wil dat alle boetes worden ingetrokken, onder meer omdat Transport for London (TfL) rekende met te hoge wisselkoersen. De vervoersautoriteit wil alleen de 5 procent aan te veel gevraagde incassokosten schrappen.

„Bovendien heeft TfL laten weten dat zij van plan zijn om nieuwe, rechtmatige boetes uit te vaardigen, dit keer in Britse ponden en zonder extra kosten. Mocht dit gebeuren, zullen wij deze boetes opnieuw moeten betwisten. Dit is voor ons onacceptabel, en wij verwachten dat de rechtbank hierover een uitspraak zal doen om dit te voorkomen”, schrijft Transport in Nood op de website. Op 5 november is een volgende zitting.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer