Binnenland
Toch opvang voor schrijnende gevallen uit Libanon

De Nederlanders die uit Libanon zijn gerepatrieerd en nog geen onderdak hebben, komen niet op straat te staan. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Volkshuisvesting vrijdag weten. „Voor de schrijnende gevallen is er maatwerk en er is afgesproken dat de opvang voorlopig niet wordt beëindigd.”

ANP

Van de ongeveer 350 mensen die zijn opgehaald uit Libanon hebben er 38 nog niet zelfstandig een slaapplek kunnen regelen. Ze zijn na enkele dagen in een hotel sinds begin deze week ondergebracht in huisjes op twee vakantieparken. Zij kregen toen bij aankomst te horen dat zij hier maximaal twee weken konden blijven.

Volgens NRC gaat het onder anderen om een gezin met een vier weken oude baby dat nog geen huis heeft gevonden. Zij dreigden op straat te komen als ze niks anders zouden vinden. Een woordvoerder van het ministerie zei donderdag dat dit „natuurlijk is opgemerkt”, maar toen was er nog geen sprake van verlenging van de opvang.

Volgens het ministerie is op de vakantieparken „intensieve en individuele begeleiding gestart om de mensen te ​helpen om in Nederland op eigen benen te staan”. Met de gemeenten waar de mensen hier in Nederland voor het laatst hebben gewoond, wordt gekeken naar huisvesting.

De mensen waren voordat zij naar Nederland kwamen, „duidelijk” op de hoogte gesteld dat zij zelf voor hun onderkomen moesten zorgen, aldus de woordvoerder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer