Economie
Netflix stijgt op Wall Street na beste kwartaal ooit

Netflix behoorde vrijdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Het was ook het meest winstgevende kwartaal ooit voor het Amerikaanse bedrijf. Dat kwam vooral door lagere uitgaven van het entertainmentbedrijf dan in andere kwartalen. Het aantal abonnees groeide minder hard dan in de voorgaande twee kwartalen, maar analisten zagen die zwakkere groei al aankomen en hadden een nog lager aantal verwacht. Het aandeel werd ruim 9 procent hoger gezet.

ANP

De algehele stemming op Wall Street bleef voorzichtig. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,3 procent lager op 43.091 punten. De hoofdindex scherpte in de voorgaande twee handelsdagen telkens de slotrecords aan. De brede S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 5850 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 18.470 punten.

Procter & Gamble was vrijwel onveranderd. Het bedrijf achter consumentenmerken als Gillette, Pampers, Always en Ariel boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan voorzien. De omzet viel echter tegen door zwakkere verkopen in China. Creditcardmaatschappij American Express zakte 5 procent na een verlaging van de groeiverwachting voor de omzet in het gehele jaar.

Apple werd 1 procent duurder. De nieuwe iPhone 16 van het techconcern kende een sterk debuut in China. Volgens gegevens van Counterpoint Research liggen de verkopen van de in september gepresenteerde smartphone in de eerste drie weken zo’n 20 procent hoger vergeleken met het vorige model uit 2023. Chinese consumenten lijken vooral over te stappen op de duurdere iPhone-modellen zoals de Pro en de Pro Max.

CVS Health verloor meer dan 7 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wil de worstelende zorgverzekeraar David Joyner benoemen als nieuwe baas. Joyner, de huidige president van het onderdeel CVS Caremark, zal topvrouw Karen Lynch vervangen. Onder haar leiding heeft het bedrijf dit jaar al herhaaldelijk de winstverwachtingen verlaagd.

Tesla ging licht omlaag. De Amerikaanse toezichthouder is een onderzoek gestart naar de veiligheid van de technologie van de autofabrikant waarmee voertuigen zelfstandig kunnen rijden. De stap volgt op vier ongelukken, waarvan een resulteerde in een dodelijk slachtoffer, met Tesla’s die deze zelfrijdende functie gebruikten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer