Kerk & religieAfscheid
Ds. G.J.N. Moens neemt afscheid van gg Middelharnis wegens emeritaat

Ds. G.J.N. Moens heeft donderdagavond afscheid genomen van de gereformeerde gemeente (gg) in Middelharnis. Hij gaat met emeritaat.

Van onze correspondent
Ds. G.J.N. Moens. beeld RD, Anton Dommerholt
Ds. G.J.N. Moens. beeld RD, Anton Dommerholt

De predikant bepaalde zijn gehoor bij Lukas 19:10: „Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren was.” Het thema van de preek was De eeuwige zondaarsliefde van Christus, met als aandachtspunten: het wonder van die liefde, het werk in die liefde en het doel van de liefde.

Ds. Moens werd toegesproken door ds. K. Boeder namens de classis en particuliere synode Zuid, door ds. A. Schreuder als voorzitter van het curatorium en tot slot door ouderling M. de Geus van de kerkenraad. De dienst werd afgesloten met het zingen van Psalm 69:14.

Ds. Moens (72) was kinderarts en werd in 1992 toegelaten tot de Theologische School in Rotterdam. Hij diende de gereformeerde gemeenten in  Goes  (1996),  Meliskerke  (2005),  Lisse  (2015) en  Middelharnis  (2020).

De predikant maakte verschillende keren deel uit van het moderamen van de generale synode van de GG, was onder meer voorzitter van het deputaatschap voor de zending en is lid van het curatorium van de Theologische School in Rotterdam.

Het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Middelharnis. beeld gg Middelharnis

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer