Binnenland
Afgesloten stalling Jaarbeursplein even open voor ophalen fietsen

De fietsenstalling bij het Jaarbeursplein bij station Utrecht Centraal opent van vrijdag tot en met maandag op gezette tijden de deuren zodat mensen er hun fietsen kunnen weghalen. Na controle werden scheurtjes in de constructie van het gebouw geconstateerd, waarop de gemeente Utrecht vrijdag besloot de stalling nog dezelfde avond uit voorzorg te sluiten. Er bleven meer dan duizend fietsen achter.

Na onderzoek en overleg met onder anderen de constructeur van de stalling is geconcludeerd dat die „veilig en zonder risico” open kan voor gebruikers om de fietsen „in kleine groepjes en onder begeleiding” op te halen, meldt de gemeente Utrecht. Dat staat gepland op vier momenten met steeds maximaal tien mensen tegelijk. Los van de ophaalmomenten op de vier dagen blijft de stalling in afwachting van vervolgonderzoek „voorlopig gesloten”.

Fietsen die na maandag 20.00 uur niet zijn opgehaald, gaan naar een plek elders in Utrecht en kunnen daar worden opgehaald. Wie de afgelopen dagen kosten heeft gemaakt in vervangend vervoer door het missen van de fiets, kan die laten compenseren door contact op te nemen met de NS, aldus de gemeente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer