Binnenland
Arnhem doneert 167.000 euro voor Giro555

De gemeente Arnhem doneert ruim 167.000 euro aan Giro555 voor hulp aan oorlogsslachtoffers in het Midden-Oosten. Dat maakte burgemeester Ahmed Marcouch bekend in een raadsbrief. De Gelderse stad doneert een euro voor elk van zijn inwoners. Marcouch neemt woensdagavond ook deel aan het belpanel voor Giro555 in museum Beeld & Geluid.

ANP

„Veel Arnhemmers zijn begaan met het lot van deze inwoners uit het Midden-Oosten en levens intens met hen mee, bijvoorbeeld omdat ze familie hebben in de getroffen gebieden”, stelt Marcouch in de raadsbrief. „De gemeente Arnhem draagt graag financieel bij aan deze grootschalige hulpoperatie.”

Marcouch zei woensdagavond in Hilversum het te betreuren dat niet meer politici zich hebben uitgesproken voor de actie. Hij stelde niet te verwachten dat de Arnhemse donatie voor grote discussie gaat zorgen in zijn gemeente. De eindstand van Giro555 wordt later op de avond bekendgemaakt. Bij een tussenstand rond 20.30 uur stond de teller op ruim 10 miljoen euro. Dat is veel minder dan bij eerdere acties.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer