Binnenland
Woensdagavond nieuwe poging om schip bij Maastricht los te maken

Rijkswaterstaat is woensdagavond bezig met een nieuwe poging om het vrachtschip los te trekken dat zaterdag tegen de stuw bij Borgharen botste, zegt een woordvoerder. De eerste poging om het schip weg te halen mislukte dinsdag. Bij de nieuwe poging „is inmiddels wat beweging te zien”, meldt Rijkswaterstaat.

ANP

Om het schip zo licht mogelijk te maken is het resterende zand eruit gehaald en zijn de luiken van de laadruimte verwijderd. Ook is het gebied rondom het schip gebaggerd. Vanaf een „stevig verankerd” lierponton wordt het vaartuig nu voorzichtig losgetrokken. „We bekijken op dit moment of de krachten op de lier verhoogd kunnen worden om zo het schip verder in beweging te krijgen.”

Het scheepvaartverkeer op de Maas is sinds maandagavond tussen Born en Ternaaien gestremd vanwege de pogingen om het schip los te trekken. Een woordvoerder liet eerder weten dat er al minder werd gevaren door de stremming van het Julianakanaal, maar dat de bedrijven die er nog wel varen hun vrachten nu tijdelijk via de weg moeten vervoeren.

Het schip botste zaterdag tegen de stuw in Borgharen bij Maastricht nadat het door de sterke stroming op de Maas in de problemen was geraakt. Het vaartuig maakte water en zonk. De tweekoppige bemanning bleef ongedeerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer