Binnenland
Gratis ov voor Haagse kinderen vertraagd tot volgend jaar

Kinderen in Den Haag kunnen voorlopig nog niet gratis met het openbaar vervoer. Een proef had in de zomer al moeten beginnen, maar heeft vertraging opgelopen. Het is nu de bedoeling dat de regeling in de eerste helft van volgend jaar start en dan tot het einde van het jaar loopt.

ANP

De gemeente Den Haag had het project in april aangekondigd. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar zouden gratis met het ov kunnen reizen. Dat moet ervoor zorgen dat hun ouders vaker de bus of de tram nemen als ze op stap gaan. Ook moet het de kinderen stimuleren om later ook vaker het openbaar vervoer te nemen. Als het een succes is, kan het vanaf 2026 permanent worden ingevoerd. Den Haag vergoedt ook de kosten die ouders moeten maken om een persoonlijke ov-chipkaart voor hun kinderen te kopen.

Ouders kunnen via DigiD hun kinderen online aanmelden voor een gratis chipkaart. Volgens wethouder Arjen Kapteijns (Mobiliteit) duurt het langer om het portaal daarvoor te bouwen. Bovendien kost het meer tijd dan verwacht om de chipkaarten zelf te leveren.

In Amsterdam kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar tot begin januari gratis reizen met de bus, tram en metro. In Rotterdam loopt al langer een proef waardoor kinderen tot 12 jaar gratis met het openbaar vervoer mogen reizen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer