Binnenland
Lagere celstraf voor pakketbezorger die man doodreed

Een pakketbezorger die in 2020 in Wijchen (Gelderland) een man doodreed die hem aansprak op zijn rijgedrag, krijgt van het hof in Den Bosch een lagere celstraf dan eerder opgelegd. Eerder kwamen de rechtbank Midden-Nederland en het hof in Arnhem tot zeven jaar en tbs, het hof in Den Bosch legt nu zes jaar en tbs met dwangverpleging op. De zaak lag bij de Hoge Raad, maar omdat het hof in Arnhem de pleitnota van de advocaat was kwijtgeraakt, moest de zaak over worden gedaan.

ANP

Het slachtoffer, een man van 42, kreeg ruzie met Tarik O. over zijn rijgedrag in de woonwijk. Hij zou veel te hard hebben gereden. „Toen de man voor de auto van de bezorger ging staan om een foto te maken van het kenteken, reed de bezorger de man aan. Het slachtoffer belandde op de motorkap, werd meegesleurd, viel van de motorkap en kwam onder de auto”, schetst het hof. In totaal is het slachtoffer drie keer overreden, O. vertrok daarna en liet de man achter.

„Door zijn handelen heeft de verdachte het slachtoffer op een verschrikkelijke manier het leven ontnomen, en de nabestaanden hun partner, vader en zoon”, aldus het hof, dat onder meer tot de lagere straf kwam omdat de psychische problemen van de verdachte snel moeten worden behandeld.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer