Binnenland
Zaak over dood Susanna Boon aangehouden, meer onderzoek nodig

Er is extra onderzoek nodig naar de totstandkoming van verklaringen die zijn gegeven in de zaak rond de dood van de 51-jarige Susanna Boon. De zaak wordt daarom aangehouden, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdagmiddag besloten. De toenmalige partner van Boon, de 46-jarige Harderwijker Robert L., stond woensdag terecht voor doodslag in de rechtbank Amsterdam. De officier van justitie eiste veertien jaar cel tegen hem.

ANP

De rechtbank heeft de rechter-commissaris opgedragen een deskundige aan te wijzen die verder onderzoek gaat doen naar onder meer een verklaring van de jongste dochter van Boon. „We kunnen geen indicatie geven hoe lang dat gaat duren, maar het zal zeker enkele maanden in beslag nemen”, klonk het. „We beseffen dat het vervelend is dat er nu geen einde komt aan de zaak, maar wij vinden dat zorgvuldigheid het allerbelangrijkste is.”

De vrouw uit Amsterdam, moeder van twee dochters, kwam in 2016 door verwurging om het leven. Een wandelaar vond haar lichaam bijna drie maanden later in een bos in Nunspeet.

L. zei in 2016 dat Boon was weggelopen na een ruzie in haar woning aan de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam-West. Hun toen 7-jarige dochter was thuis. In 2016 zei ze dat haar moeder inderdaad was vertrokken, maar vorig jaar paste ze haar verklaring aan, zo bleek woensdag in de rechtbank. Ze had „stikgeluiden” gehoord en gezien dat haar vader haar moeder wurgde. Ze had dit niet eerder verteld, „omdat ze dacht dat ze het had gedroomd” en „ze bang was dat hij ook iets met haar zou doen”.

De advocaat van L. noemde de laatste verklaring van de jongste dochter „volstrekt onbetrouwbaar en ongeloofwaardig”, omdat ze volgens hem beïnvloed kan zijn door informatie die ze van anderen of uit de media heeft gehad en omdat ze haar verhaal later heeft aangepast. Hij eiste uitsluiting van de verklaring of dat een deskundige zich er nog eens over buigt. De rechtbank stemde in met dit verzoek.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer