Binnenland
14 jaar cel geëist voor doden 51-jarige vrouw uit Amsterdam

Tegen de 46-jarige Harderwijker Robert L. is woensdag een celstraf geëist van veertien jaar voor het doden van zijn 51-jarige partner Susanna Boon in 2016. De vrouw uit Amsterdam kwam door verwurging om het leven. Haar lichaam werd bijna drie maanden later teruggevonden door een wandelaar in een bos in Nunspeet.

ANP

De officier van justitie acht bewezen dat L. verantwoordelijk is voor de dood van Boon. Ze vindt dat er sprake is van doodslag, omdat niet bewezen kan worden dat L. van plan was zijn partner te doden. De officier spreekt van femicide en vermoedt dat de trigger voor L. moet zijn geweest dat Susanna de relatie met hem wilde beëindigen.

L. was aanwezig in de rechtbank en zei dat hij er „niets mee te maken heeft”. Verder wilde hij geen vragen beantwoorden en beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Uit getuigenverklaringen die de rechter voorlas, bleek dat Susanna en de verdachte vaak ruzie hadden en dat ze al langer bij hem weg wilde. Hij werd omschreven als dominant, agressief, jaloers en bezitterig. Twee maanden voordat Susanna verdween, zou ze tegen een vriend hebben gezegd: „Als mij wat overkomt, als ik er niet meer ben, dan moet je L. in gedachten houden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer