Binnenland
Politie mag nog jaar extra preventief fouilleren in centrum Assen

In de binnenstad van Assen mag de politie nog een jaar langer preventief fouilleren, zo laat de gemeente weten. Vorig jaar oktober wees burgemeester Marco Out het centrumgebied van de Drentse hoofdstad aan als veiligheidsrisicogebied na meerdere steekincidenten.

ANP

Burgemeester Out verlengt de maatregel omdat het aantal incidenten volgens hem nog steeds te hoog is in de binnenstad. Daarnaast speelt „het veiligheidsgevoel van onze inwoners, bezoekers en ondernemers” mee. „Uit verschillende gesprekken blijkt dat het veiligheidsrisicogebied en de preventieve fouilleeracties een positief effect hierop hebben.” Het aantal incidenten nam sinds het instellen van de maatregel slechts „licht” af.

Sinds de situatie van kracht is, zijn er acht fouilleeracties gehouden, aldus de gemeente. Daarbij zijn 1350 mensen preventief gefouilleerd en werden 350 voertuigen doorzocht. De politie nam in totaal „ruim 35 steek- of slagwapens” in.

Naast de optie op preventief fouilleren zijn er afgelopen maanden in samenwerking met ondernemers ook particuliere beveiligers in het gebied aangesteld. Ook moeten jongerenwerkers met mensen „het gesprek aangaan over de effecten van bepaald gedrag”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer