Economie
Zakenbank Goldman Sachs hoger op Wall Street na cijfers

De bekende Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stond dinsdag bij de winnaars op de beurzen in New York na bekendmaking van kwartaalcijfers. Het aandeel klom 0,6 procent. Ook Bank of America werd hoger gezet na een cijferpublicatie met een plus van 1,6 procent. De resultaten van Citigroup waren wel minder dan verwacht, want die grote bank verloor 1,7 procent.

ANP

Nvidia deed een stapje terug in New York met een min van 0,2 procent. De belangrijkste verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) ter wereld bereikte maandag nog een nieuw recordniveau en zag de beurswaarde stijgen tot meer dan 3,4 biljoen dollar. Nvidia is daarmee na Apple het waardevolste bedrijf op Wall Street. De opmars aan het begin van de week volgde op uitlatingen van topman en oprichter Jensen Huang. Huang zei dat de nieuwe AI-chip van Nvidia „volop in productie” is en dat de vraag ernaar „waanzinnig” is.

De algehele stemming op Wall Street was wisselend, na de nieuwe recordstanden op maandag. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,6 procent lager op 42.806 punten. De brede S&P 500-index ging licht omhoog tot 5862 punten. De techgraadmeter Nasdaq klom 0,2 procent tot 18.535 punten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer