Binnenland
Verdachten moord op Daan Mellée uit 2018 blijven ontkennen

De drie verdachten in een moordzaak in Enschede uit 2018 blijven ontkennen dat ze ook maar iets met dood van de 26-jarige Enschedeër Daan Mellée te maken hebben. De zaak wordt vanaf dinsdag na zes jaar inhoudelijk behandeld.

ANP

De verdachten, Debbie G. (38), Daniël V. (41) en Bart de J. (43), hadden alle drie 24 uur voor de moord contact met Mellée. Maar of en hoe zij bij de moord betrokken waren, bleef dinsdag onduidelijk na ondervraging door de rechters en officieren van justitie in Almelo. Op veel vragen bleven ze het antwoord schuldig: ze zeiden dat ze het niet meer wisten omdat het zo lang geleden was of beriepen zich op hun zwijgrecht. Verklaringen van mensen uit hun omgeving die hen aanwezen als schuldigen, deden ze af als bizar en onzin. Over het opvallend drukke onderlinge telefoonverkeer op de dag van de moord weigerden ze iets los te laten.

Op 3 juli 2018 werd het levenloze lichaam van Mellée aangetroffen in de woning van zijn vriendin G. Hij was door drie kogels in zijn hoofd om het leven gekomen. De avond ervoor hadden de twee ruzie gekregen, waarbij Mellée haar mishandelde en enkele voortanden uit haar mond sloeg. G. had toen haar vriend Daniël V. gebeld om haar te helpen. G. zat korte tijd vast maar werd al snel weer vrijgelaten door gebrek aan bewijs, al waren haar DNA-sporen op de kogelhulzen en schotresten op een vest van haar gevonden. Later werd nog een andere bekende van Mellée en G. gearresteerd. V. zit nog steeds vast.

De rechtbank had aanvankelijk zes dagen uitgetrokken voor het proces maar dat is ingekort tot vijf dagen. Woensdag gaat de zaak verder met onder meer de resultaten van het forensisch onderzoek. Op 29 oktober geeft het OM zijn visie op de zaak en maakt het de strafeisen bekend.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer