Economie
Adobe komt als eerste grote speler met AI-tool voor maken video’s

Adobe heeft een belangrijke stap gezet door als eerste grote technologieconcern AI-toepassingen voor het ontwerpen en bewerken van video’s beschikbaar te maken. Eerder presenteerden onder meer ChatGPT-maker OpenAI en de moederbedrijven van Facebook en Google al plannen hiervoor, maar consumenten kunnen hier nog niet in groten getale gebruik van maken. Via verschillende start-ups kan dit al wel.

ANP

Mensen met een standaardabonnement van Adobe kunnen nu videoclips verrijken met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Ook is het mogelijk om op basis van een tekstje of bestaande afbeelding een video te creëren, maakte het bedrijf bekend op zijn jaarlijkse productpresentatie in Miami.

Adobe vraagt nu nog geen extra geld voor de extra mogelijkheden. Mogelijk verandert dit later nog.

Adobe heeft met Premiere een belangrijke videobewerkingstool in handen. Maar toen OpenAI in maart zijn AI-tool voor video met de naam Sora presenteerde, groeiden bij beleggers de twijfels over in hoeverre Adobe hiermee zou kunnen concurreren. De beurswaarde is sinds het begin van dit jaar met 17 procent gedaald.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer