Binnenland
Elders onderdak voor bewoners beschoten huizen Alphen

De bewoners van de huizen in Alphen aan den Rijn die gesloten zijn na beschietingen, zijn ondergebracht op een andere plek. Dat meldt een woordvoerster van de gemeente. Donderdag werd een pand aan de Prins Hendrikstraat beschoten, zaterdag gebeurde dat bij een huis aan de Beukenlaan. Volgens de woordvoerster zijn ze in samenspraak met de politie naar een andere locatie gebracht.

ANP

De beide woningen zijn door burgemeester Liesbeth Spies voor twee weken gesloten. Spies heeft samen met de wijkagent met omwonenden gesproken. Mensen uit de buurt hebben volgens de gemeentewoordvoerster nu geen behoefte aan een informatiebijeenkomst. „Er is nu niet heel veel informatie. Dit heeft plaatsgevonden en de panden zijn gesloten om het gevoel van veiligheid te vergroten”, zegt de woordvoerster.

Vrijdag was er ook een explosie bij een huis in het dorp Rijnsaterwoude, in de buurt van Alphen aan den Rijn. Ook die woning is gesloten, op last van burgemeester Astrid Heijstee van de gemeente Kaag en Braassem. De politie en het OM houden rekening met een verband tussen de zaken, maar willen er verder weinig over zeggen. „Het onderzoeksbelang staat niet toe dat het Openbaar Ministerie nu verdere mededelingen doet over de mogelijke aanleiding, de actuele status van het onderzoek of de leeftijden en woonplaatsen van de aangehouden verdachten”, zo meldt het OM.

Twee mensen die donderdag in Almere werden opgepakt na de beschieting van het huis aan de Prins Hendrikstraat blijven in ieder geval nog twee weken vastzitten. Dat geldt ook voor twee verdachten die diezelfde dag ’s avonds werden aangehouden in Alphen aan den Rijn omdat ze een explosief bij zich hadden. Twee mensen die zaterdag zijn aangehouden voor de beschieting van het huis aan de Beukenlaan worden woensdag voorgeleid. De verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer